Πέμπτη 1 Μαΐου 2008

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ

2o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ
1-4 Μαΐου, Σαο Πάολο, Βραζιλία

Το παγκόσμιο Πράσινο Κίνημα οργανώνεται, συζητά και αναπτύσσεται.
Μετά το πολύ πετυχημένο Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας το οποίο δρομολόγησε την κοινή εκστρατεία για τις Ευρωεκλογές του 2009, πραγματοποιείται στις 1-4 Μαΐου στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας το 2ο Συνέδριο των Παγκόσμιων Πράσινων (Global Greens). Σκοπός του είναι να συμβάλει στην κατοχύρωση των Πράσινων ως παγκόσμιας πολιτικής δύναμης.
Πάνω από 800 αντιπρόσωποι από πάνω από 80 χώρες θα συμμετάσχουν στις εργασίες ο οποίες επικεντρώνονται στο πώς ο Πράσινοι θα αναλάβουν ηγετικό ρόλο στην παγκόσμια πρόκληση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Κύριο αντικείμενο είναι η διαμόρφωση ενός κοινού Σχεδίου Δράσης για την κλιματική κρίση για την ερχόμενη δεκαετία, πάνω στο οποίο τα Πράσινα κόμματα και κινήματα σε όλον τον κόσμο μπορούν να συνεργαστούν, δείχνοντας το δρόμο για τις κυβερνήσεις αλλά και τις κοινότητες.
Από τις διακηρύξεις που θα συζητηθούν, οι σημαντικότερες έχουν να κάνουν με την προστασία της βιοποικιλότητας, με το μέλλον των Παγκόσμιων Πράσινων καθώς και μια Χάρτα για τις μεγάλες πόλεις.
Πολιτική απόφαση του Συνεδρίου θα είναι ένα κείμενο «21 σημεία για τον 21ο αιώνα» στο οποίο θα περιγράφεται ένα πρόγραμμα δράσης που θα μπορεί να αξιοποιηθεί για τη διαμόρφωση πολιτικών σε ένα πλήθος ζητημάτων από την προστασία του περιβάλλοντος μέχρι την προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης και από την διατροφική ασφάλεια μέχρι τον διαπολιτισμικό διάλογο.
Τους Οικολόγους Πράσινους θα εκπροσωπήσει ο Μιχάλης Τρεμόπουλος.


Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://www.globalgreens.org.br

Δεν υπάρχουν σχόλια: