Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008

ΟΙ ΚΑΘΑΡΟΙ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ

Το σημερινό θέμα έχει να κάνει με τους δήθεν. Δήθεν καθαροί-δήθεν ανθρωπιστές-δήθεν οικολόγοι- δήθεν καθωσπρέπει-δήθεν αντιρατσιστες-δήθεν φεμινιστές.

Η καθαρότερη χώρα στον κόσμο είναι η Αφρικανική Rwanda (Ρουάντα). Οι κάτοικοι φροντίζουν μόνοι τους και την καθαριότητα του χώρου έξω από τα σπίτια τους ακόμη και των δρόμων, δεν πετούν τίποτε στους δρόμους, στα παρτέρια και σε δημόσια μέρη, γενικώς.
Στην ένδοξη σκουπιδοχώρα μας θεωρούμε τους δημόσιους χώρους επέκταση των κάδων απορριμμάτων και μοιάζει σαν να επιδιώκουμε τη ρύπανση με κάθε θυσία.
Όμως τα σπίτια μας είναι καθαρά επειδή πετάμε τα σκουπίδια μας στους διπλανούς και στους από κάτω…Ακόμη και οι κάδοι απορριμμάτων στην γωνιά του δρόμου μας είναι καθαροί γιατί τα σκουπίδια μας τα πάμε στον άλλο δρόμο, στον άλλο κάδο…Συνεπώς είμαστε καθαροί και προπαντός νοικοκύρηδες….
Ενώ φροντίζουμε να έχουμε καθαρά τα σαλόνια μας και χρησιμοποιούμε τα πιο βρωμερά χημικά δηλητήρια για να «απολυμαίνουμε» τις τουαλέτες μας και την κουζίνα μας, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να πετάξουμε από το παράθυρο του αυτοκινήτου μας: αποτσίγαρα, μπουκάλια από γάλα, χαρτιά από μπουγάτσες, αλουμινένια κουτάκια, προφυλακτικά, μωρομάντηλα , καρπούζια στην παραλία και άλλα πολλά «απορρίμματα» σε μία προσπάθεια να είμαστε «καθαροί μέσα» .
Είναι αυτό που λέει ο λαός «από έξω κούκλα και από μέσα πανούκλα» μόνο που εμείς το κάνουμε ανάποδα.
Κι αν ρίξετε και μια ματιά στα δημόσια κτήρια θα φρίξετε με τη βρωμιά που επικρατεί παντού εκεί. Τζάμια άπλυτα από την κατασκευή του κτηρίου. Δάπεδα και σκάλες με μαύρες βούλες από πατημένες τσίχλες. Τοίχοι σε τρισάθλια κατάσταση, συνήθως ένα πένθιμο, μουτζουρωμένο γκρίζο. Τουαλέτες… ας μην μιλήσουμε καλλίτερα! Αλλά και πάρα πολλά ιδιωτικά καταστήματα δεν είναι σε καλλίτερη κατάσταση. Ιδιαίτερα ταβέρνες, εστιατόρια και τα ομοειδή που χρησιμοποιούνται από πολλούς ανθρώπους. Δοκιμάστε να πιάσετε την αλατιέρα σε ταβέρνα και θα βρείτε ότι δεν πιάνεται χωρίς… γάντια, αλλιώς θα λιγδιάσουν τα δάχτυλά σας!
Αλήθεια, εμείς πότε θα γίνουμε, τουλάχιστον, Αφρική; (γιατί Ευρώπη σίγουρα ΔΕΝ είμαστε)!
Κάνουμε συνέδρια για τις κλιματικές αλλαγές σε αίθουσες με υπερβολικό φωτισμό και απαραίτητα κλιματισμό και εξαερισμό.
Μιλούμε για εξοικονόμηση νερού αλλά στηνόμαστε στις ουρές το Σάββατο για να πλύνουμε το αυτοκίνητό μας και να βρωμίσουμε το καθαρό νερό του Δικτύου, ενώ θεωρούμε βρωμιάρηδες αυτούς που δεν πλένουν το αυτοκίνητό τους.
Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να ανάβουμε όλες τις λάμπες του σπιτιού μας ενώ γνωρίζουμε ότι στην Μεγαλόπολη πεθαίνουν άνθρωποι από καρκίνους και αναπνευστικά προβλήματα ακριβώς για να μπορούμε εμείς να ανάβουμε όλα τα φώτα μας.
Δεν έχουμε πρόβλημα να αλλάζουμε τα ρούχα μας κάθε εποχή (τα οποία μάλιστα τα θέλουμε και φτηνά ) ενώ γνωρίζουμε ότι για να συμβεί αυτό παιδιά και γυναίκες δουλεύουν σε άθλιες συνθήκες εργασίας σε Κίνα, Ινδία, Μεξικό, Βραζιλία και αλλού. Παρόλα αυτά μπορεί να είμαστε μέλη ανθρωπιστικών σωματείων, να ενισχύουμε την δράση τους και να θεωρούμαστε και εμείς ανθρωπιστές.
Θεωρούμε τους εαυτούς μας φεμινιστές και φεμινίστριες αλλά όταν έρχεται η ώρα να καταρτίσουμε λίστες για ψηφοδέλτια ή και να ψηφίσουμε θεωρούμε ότι οι άντρες γιαυτά τα θέματα είναι καλύτεροι >

Θεωρούμε τους εαυτούς μας μη ρατσιστές αλλά δεν θέλουμε να έχουμε τσιγγανόπουλα στην γειτονιά μας ή στα σχολεία που πηγαίνουν τα «καθαρά» παιδιά μας (Τα φορτωμένα με ένα σωρό πλαστικές αηδίες και τα οποία τα ταΐζουμε με ένα σωρό βρωμοτροφές γεμάτες με χημικά δηλητήρια)
Οι Έλληνες μετανάστες είναι super-καθαροί-έντιμοι όπου και να πάνε, ενώ όλοι οι άλλοι, Αλβανοί, Πακιστανοί, Ινδοί είναι οι χειρότεροι βρωμιάρηδες κι εγκληματίες!!!

Όλα τα παραπάνω μπορείς να τα σκεφτείς χαλαρά στις παραλίες ( όσοι και όσες το μπορούν) και να αποφασίσεις την επόμενη χρονιά τι από όλα αυτά (τουλάχιστον ένα) ΕΣΥ δεν θα κάνεις.
Γιατί όπως έλεγε και ο Νίκος Καζαντζάκης
« Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες,-εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη Γη. Αν δεν σωθεί, εγώ φταίω!>>

Πασχαλίδης Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια: