Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

ΣΤΑΘΜΟΣ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΙΛΑ ΚΑΒΑΛΑΣ

Με έκπληξη και αγανάκτηση μάθαμε μετά από τις αποκαλύψεις του Δημοτικού Συμβούλου Καβάλας Β. Λιόγκα το ενδεχόμενο της εγκατάστασης Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων σε τμήμα του Δάσους του Αγίου Σίλα Καβάλας.
Έκπληξη γιατί μας φαίνεται πραγματικά αδιανόητο σήμερα το 2009 κάποιοι να σχεδιάζουν ακόμη με λογικές του 1950.
Να πιστεύουν ακόμη ότι η θυσία του Δάσους είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη.
Μία ανάπτυξη που την ταυτίζουν με την ανάπτυξη μεταλλικών και τσιμεντένιων κτιρίων , διάστρωση ασφαλτοδρόμων και άλλων συναφών δράσεων.
Μετά από την τοποθέτηση ενός τεράστιου κακόγουστου Ροζ μεταλλικού κτιρίου (Βλέπε Νέο Νοσοκομείο καβάλας) μέσα στην Δασική περιοχή του Αγίου Σίλα Καβάλας, προφανώς κάποιοι οραματίζονται καινούργια κακόγουστα μεταλλικά και πολύχρωμα κτίρια στην ίδια περιοχή.
Επειδή οι φωνές του Δάσους πρέπει να ακουστούν
Επειδή η φυσιογνωμία της πόλης πρέπει να διορθώσει την κακόγουστη όψη που έχει τώρα
Επειδή πλέον έχουν αλλάξει οι όροι της Ανάπτυξης σήμερα

Καλούμε σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας να αντισταθεί σθεναρά στην πρόταση της εταιρείας που μελετά και προτείνει το Γενικό πολεοδομικό Σχέδιο της Καβάλας
Καλούμε τον Δήμαρχο Καβάλας να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να αποτραπεί να είναι ο δεύτερος Δήμαρχος που μετά τον κ Κακλαμάνη θα αναγκασθεί να στείλει ξημερώματα τις μπουλντόζες και τα Ματ προκειμένου να δολοφονήσει τα δέντρα του Δάσους του Αγίου Σίλα.
Καλούμε τους πολίτες της περιοχής αλλά και τους υπόλοιπους Καβαλιώτες να έχουν τον νου τους προκειμένου να αποφύγουμε το μοιραίο.

Τέλος καλούμε ανοικτή σύσκεψη φορέων την Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009 στο ξενοδοχείο Γαλαξίας προκειμένου από κοινού να αντιμετωπίσουμε αυτή και άλλες που έρχονται απειλές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: